ضمن عرض سلام و احترام
بسیار سپاسگذاریم که به خانواده بزرگ ما پیوستید
برای اطلاع رسانی بهتر شما همراهان گرامی بوسیله ایمیل شما را مطلع خواهیم کرد
1889 بازدید
بیشتر مسائل تحصیلی و روان شناسی دانش آموزان با هم آمیختهاند. یك فرد کنکوری دارای مشكل، ظاهراً مشكل تحصیلی دارد اما وقتی بررسی میشود میبینیم مسائل روانی منجر به مشكل تحصیلی وی شده است . اگرچه نمي توان به آمار ذكرشده دربالا درباره داوطلباني كه به خودكشي فكر مي كنند صحه گذاشت اما اين موضوع را مي توان پذيرفتكه كنكوري ها فشار و استرس زيادي را از سوي جامعه، خانواده و همسالان دريافت مي كنند و همين موضوع مي تواند منجربه افسردگيو رفتارهاي خشونت اميز كنكوري ها شود پس خانواده ها بايد با برنامه ريزي درست فرزندان خود را بدون فشار روحي و واردكردناسترس به سوي پذيرش در دانشگاه سوق دهند.
والدین ، والدین ، والدین کلید حل هر معمایی :
معمولا شنیدید که می گویند فلانی دکتر است ولی خودکشی کرد ! حرف بسیار عجیب ولی سنگین و قابل تفکر و تامل
محمد صبورایی را می شناسید ؟
فارغالتحصیل رشته انسانی از دبیرستان شهید نصیری است که موفق به کسب رتبه ۲۰۵ منطقه دو و ۶۶۲ کشوری شده است. با اینکه بالاترین رتبه را آورد ولیبه علت علاقه خود وارد رشته معلمی شد . جدا از مسائل و معضلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اگر درس خواندن را به بچهها واگذار کنیم، نیمی از آنها بهخاطر خوابصبحگاهی و امتحانات آخر ترم میگویند: «نمیخوام برم مدرسه». اما واقعیت این است که اگر اختیار هر چیزی را به عدهای واگذار کنیم، دست آخر ممکن است نیمی از کشور بیسواد، سربازی نرفته وبیکار از آب درآیند. متاسفانه باتوجه به اينكه فشارهاي خانواده براي پذيرش داوطلبان در كنكور و ورود به دانشگاه بالاست اين امكان وجود دارد كه كنكوري ها تمام آينده خود را منوطبه قبولي در دانشگاه بدانند و برهمين اساس احتمال فكركردن به خودكشي درصورت عدم قبولي وجود دارد. بيشترين فشارهاي رواني كه به داوطلبان كنكور وارد مي شود مربوط به جامعه،خانواده و همسالان است البته مهمترين فشار وارده در سال هاي اخير به ويژه درسال جاري فشار وارده از سوي مدارس و آموزشگاه هاي علمي به دانش آموزان بوده است. وضعيت روحي نامطلوب كنكوري ها زماني بغرنج تر مي شود كه آمارها از حساسيت بسيارزياد 52 درصد خانوادهها نسبت به قبول شدنیا نشدن فرزندانشان در کنکور حكايت دارد ضمن اينكه دراين ميان 44 درصد خانوادهها هم در صورت عدمقبولی فرزندانشان دچارناراحتی و فشار روحی مي شوند. منشأ استرس کنکور، خانوادهها بویژه پدران و مادران خودشان هستند و از طریق آنها این استرس به دانش آموزان انتقال مییابد. فشار خانواده به دانش آموزان براي ورود به دانشگاه در همان سال نخست مي تواند اثرات روحي و رواني نامطلوبي را براي فرزندانشانبه همراه داشته باشد برهمين اساس براي قبولي دانش آموزان درهمان سال اول نبايد فشاري وارد شود.
بعد از کنکور :
نخست باید گفت که افرادی که در کنکور و رشتههای مورد علاقه خود قبول میشوند حساب سوایی از دیگران دارند، اما افرادی که بهموفقیت دلخواه خود یا آنچه از او انتظار میرفت دست نمییابند آسیبهای جدی را در پیش رو خواهند داشت. این افراد یا به تعبیر غلط شکست خوردگان در آزمون کنکور رفته رفته به درون گرایی و کناره جویی گرایش پیدا میکنند. افراد این گروهتحت تأثیر شکستی که تجربه کرده اند احساس نا امیدی، خواری، اضطراب و افسردگی در وجودشان ظهور مییابد که این افزایشاضطراب به طور مستقیم با کاهش کار آمدی آموزشی مرتبط است. شدت نشانههای اختلالات روانی در زمینه اختلالات افسردگی، اضطراب، فوبیا، حساسیت بین فردی، خصومت و وسواس در بین راهنیافتگان به دانشگاه عموماً بیش از گروههای پذیرفته شده در کنکور بوده است. داوطلبان براثر اين فشارها و استرس هاي وارده، امكان فكر به اقدامات نادرست را درصورت عدم قبولي در كنكور دارند ضمن اينكهحساسيت داوطلبان سال هاي اخيرنسبت به داوطلبان دهه گذشته راافزايش يافته است و بايد به اين موضوع هم توجه شود.
نکته طلایی
بیشترین میزان استرس در ساعات پایانی رسیدن به جلسه کنکور از طریق خانوادهها و اطرافیان به دانش آموزان تزریق میشود در حالیکه خودشان اطلاع ندارند و فکر میکنند در حال راهنمایی کردن فرزندانشان و دلداری دادن به آنها با هدف کاهش استرس هستند.
۲۴ ساعت آخر :
خانوادهها بهتر است ۲۴ ساعت زمان باقی مانده تا جلسه کنکور را به گونهای در محیط خانه برنامه ریزی کنند تا دانش آموز شادترین و در عین حال آرام تریندقایق را تجربه کند و به هیچ وجه درباره روز کنکور و نتیجه احتمالی آن فکر نکند. برای خلق یک شبانه روز آرام و شاد نمیتوان یک نسخه واحد برای خانوادهها پیچید، گفت: نوع برنامه ریزی بستگی به روحیه خانوادگی دارد؛ اینکه بخواهند بهپارک بروند یا در خانه بمانند، با موسیقی و دور همنشینی سرگرم شوند یا اینکه به یک مکان مقدس و متبرک بروند و نیایش کنند. خانوادهها ندانسته در آخرین ساعات باقی مانده تا کنکور بیشترین حجم نصایح و دلسوزیهای پدرانه و مادرانه را در قالبهای مختلف در مقابل فرزندانشان بروزمیدهند، تاکید کرد: این کار متأسفانه برای دانش آموزان استرزاست، زیرا به این نتیجه می رسند که قبولی در بهترین رشته کنکور برای خانواده اش اهمیت حیاتیدارد. امروز و فردا خانوادهها به جای گفتار، با رفتارشان نشان دهند که کنکور به عنوان یکی از مراحل عادی زندگی است و همانند هر آزمون دیگری به آن نگریستهشود.